Workshop beeldende kunst. Foto: Ronald Falke
Workshop beeldende kunst. Foto: Ronald Falke

Foto-expositie Geraakt en Geroerd via kunst

DOETINCHEM - Vanaf 15 januari is er op het gemeentehuis in Doetinchem een foto-expositie te zien met foto's die Ronald Falke afgelopen seizoen maakte tijdens kunstactiviteiten in het kader van Doetinchem Age Friendly Cultural City.

De deelnemers wonen op Zorgcentrum Schavenweide. Voor veel mensen was kunst een onbekend terrein. Er was gelegenheid om aan van alles mee te doen zoals beeldende kunst, dans, theater, zang, naar verhalen of gedichten luisteren, verhalen vertellen en zelfs graffiti. De activiteiten waren telkens samen met amateurkunstenaars, vrijwilligers, scholieren en kunstenaars uit de regio. De foto's zijn grotendeels gemaakt door Ronald Falke.
De expositie is van 15 januari tot 12 februari tijdens openingsuren op het gemeentehuis Doetinchem te zien.Doetinchem is één van de vijf Nederlandse steden die deelneemt aan het programma 'Age Friendly Cultural Cities' van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Met dit programma moedigt het fonds de komende jaren steden aan om het kunst- en cultuuraanbod voor ouderen te ontwikkelen en te verduurzamen. Meedoen aan kunst en cultuur heeft een belangrijk positief effect op de vitaliteit, de gezondheid en het welzijn van ouderen. Andere gemeenten zijn Groningen, Emmen, Deventer en Utrecht.
Het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap is aangemerkt als één van de acht landelijk voorbeeldprojecten. Dit op initiatief van de fondsen Sluyterman van Loo en de Stichting RCOAK die het programma met een aanzienlijke bijdrage ondersteunen. Het Achterhoekse programma onderscheidt zich door het grote maatschappelijk draagvlak en de manier waarop vrijwilligers betrokken worden.
Het Achterhoekse programma Lang Leve Kunst en Naoberschap organiseert kunstactiviteiten voor ouderen. Het doel is ouderen samen met anderen mooie momenten te laten beleven.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten