Burgemeester Boumans tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. Foto: Bert Vinkenborg
Burgemeester Boumans tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. Foto: Bert Vinkenborg

Nieuwjaarsreceptie nieuwe stijl in Amphion slaat aan

DOETINCHEM - De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Doetinchem in schouwburg Amphion op maandag 8 januari heeft een nieuwe, swingende stijl. Op de vraag van burgemeester Mark Boumans of men volgend jaar weer een dergelijke receptie wil reageert het publiek bevestigend met een enthousiast applaus.

Door Bert Vinkenborg

Na een korte ontvangst vindt de presentatie plaats in de kleine zaal van Amphion die bomvol zit met een zeer gemengd publiek. In zijn toespraak haalt de burgemeester de hoogtepunten uit 2017 aan. Behalve Amphion, dat opnieuw genomineerd is voor de prijs van beste theater van 2017 na al in 2012 en 2016 verkozen te zijn, noemt hij het Slingeland ziekenhuis dat bij de top drie van Nederland staat als het om dienstverlening en voorlichting gaat. Een aantal bekende inwoners en instellingen van de gemeente worden ook door hem genoemd. Op sportgebied zorgden onder andere wielrenner Koen Bouwman, tennisster Richèl Hogenkamp en het EK- voetbal ervoor dat Doetinchem in het nieuws kwam.
In de kleine zaal laten de turners van de IJzevoordse Gymnastiekvereniging hun acrobatische prestaties zien, het Borghuis Collectief met zangeres Sabine Elfers zorgt voor een muzikaal intermezzo en het dweilorkest De Träöters geeft alvast een voorgevoel van het carnaval 2018.
Wethouder Ingrid Lambregts krijgt het woord om te vertellen hoe trots ze is op het wijkwerk van de gemeente. Wijkwerk is een samenwerking van bewoners en professionals in hun wijk of dorp binnen de gemeente. Zij vormen een netwerk waaraan veel organisaties bijdragen, zoals de wijkraden, gemeente, buurtcoaches (Buurtplein), politie, Sité Woondiensten, thuiszorg, jeugdwerk, ondernemers en vertegenwoordigers van scholen. In alle negen wijken en dorpen is zo'n netwerk actief. De netwerken nemen initiatieven en pakken knelpunten aan om de woonomgeving zo prettig mogelijk te maken en te houden. Tijdens de nieuwjaarsborrel in de foyer kunnen de bezoekers de stands van de verschillende wijken bekijken.
2018 wordt een bijzonder jaar voor de gemeente met verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad. Als Doetinchem doorgroeit tot meer dan 60.000 inwoners dan krijgen we vanaf 2022 zelfs 33 raadszetels.
De wereld en ook Doetinchem verandert snel. Dat besef je pas goed als je terugkijkt en ziet wat er in de laatste decennia is gebeurd. De burgemeester besluit met de vaststelling dat Doetinchem misschien wel een van de aantrekkelijkste evenementensteden van Nederland is en dat hij hoopt dat hij bij zijn volgende nieuwjaarstoespraak terug kan kijken op een fantastisch 2018.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten