De Fakkel in kerstsfeer; Op de cortenstalen wand is de fotogalerij. Foto: Henk van Raaij
De Fakkel in kerstsfeer; Op de cortenstalen wand is de fotogalerij. Foto: Henk van Raaij

Nieuwe reeks voor monument voor arbeider

Portrettengalerij bij de Fakkel eert de arbeiders ook in 2018

ULFT - Stichting Monument voor de Arbeider heeft op de cortenstalen wand rondom fabrieksschoorsteen de Fakkel op het DRU Industriepark een prachtige fotogalerij aangebracht bestaande uit vele geëmailleerde arbeidersportretten. Met deze fotogalerij wil de stichting de ijzer- en metaalarbeiders uit onze streek een gezicht geven en hen voor altijd in herinnering houden.

Het stichtingsbestuur ontving al vele tientallen nieuwe aanvragen. De serie voor plaatsing in mei 2018 is daardoor al ruim ingetekend maar er is nog plaats voor enkele tientallen portretten. Men kan zich daar voor nog opgeven. De geëmailleerde portretten worden in de komende maanden vervaardigd. Aanmelden voor deelname kan nog tot uiterlijk 25 januari 2018.
Wie zich wil aanmelden voor deze jaargang voor de plaatsing van een portret van zichzelf of een familielid die bij een van de ijzergieterijen of in de metaalindustrie in Ulft en omgeving heeft gewerkt, wordt verzocht het aanmeldformulier op de website www.monumentvoordearbeider.nl te downloaden en in te sturen. Voor inlichtingen of een papieren aanmeldingsformulier kan ook telefonisch contact worden opgenomen via tel. 0315-685319.
Foto's van goede kwaliteit kunnen na aanmelding en registratie worden aangeleverd op vrijdag 26 januari tussen 19.00 en 21.00 uur en op zaterdag 27 februari tussen 10.00 en 12.00 uur in de OVGG Sociëteijt (vierde verdieping) in de DRU Cultuurfabriek. Er is op beide dagen een fotograaf aanwezig om ter plekke een goede kopie-opname van de eigen foto te maken zodat de originele foto direct weer meegenomen kan worden.
De bijdrage voor de 2018 serie bedraagt 50 euro per geëmailleerd portret. De fotoportretten (bxh:11x15 cm) worden in email (sepia) uitgevoerd. Bij inlevering van de portretfoto dient de bijdrage te worden voldaan. De toewijzing van de beschikbare plaatsen voor 2018 geschiedt op basis van de datum van aanmelding.

Aanmelden bij Sichting Monument voor de Arbeider, Molenbeek 47 in Ulft, via info@monumentvoordearbeider.nl, tel. 0315-685319.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten