Topsopraan zingt aria's in het Nieuwe Dijkhuis

Margreet Rietveld zingt in het Nieuwe Dijkhuis. Foto: PR
Margreet Rietveld zingt in het Nieuwe Dijkhuis. Foto: PR

DOETINCHEM – Topsopraan Margreet Rietveld treedt zaterdagavond 6 januari op met een recitalavond in Het Nieuwe Dijkhuis in Doetinchem. De zangeres wordt daarbij begeleid door Wouter Bakker op de vleugel. De voorstelling begint om 20.00 uur.

Rietveld maakte vorig seizoen een verpletterende indruk tijdens de avond over de Matthäus Passion in Het Nieuwe Dijkhuis. Wat een fabelachtige stem! De Gelderse sopraan zal zich deze avond vooral richten op Romantische muziek uit Duitsland en Frankrijk met twee cycli: 'Frauenlieben und Leben' van Robert Schumann en de 'Banalités' van Francis Poulenc. Daarnaast zingt Rietveld bekende en onbekende liederen uit de beide landen.
Tijdens de avond zal de zangeres ook het nodige vertellen over de achtergronden bij deze muziek. De klassieke muziek past perfect in de akoestiek van de sfeerrijke zaal van het Nieuwe Dijkhuis aan de Burgemeester Van Nispenstraat in Doetinchem.
Margreet Rietveld (1988) behaalde in juli 2011 haar bachelor-diploma klassiek zang aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle, als studente van Lodewijk Meeuwsen en Riekje Bakker. Na haar conservatorium-opleiding studeerde ze bij Harry van Berne, momenteel wordt ze gecoacht door Frans Fiselier en Heleen Koele.
Rietveld was als soliste al te horen in vrijwel alle grote oratoria van Bach (Matthäus- en Johannes-Passion, Weihnachtsoratorium en Hohe Messe), Händel (Messiah, Dixit Dominus), Haydn (Die Schöpfung, Die Jahreszeiten), Brahms (Requiem), Mendelssohn, Schubert, Bruckner, Vivaldi, Mozart (Requiem, mis in c) en talloze andere werken.
Ze maakt deel uit van diverse professionele ensembles als Kamerkoor Ars Musica o.l.v. Patrick van der Linden, Cappella Amsterdam (Daniël Reuss) en Collegium Vocale Gent (Philippe Herreweghe). Als soliste nam Margreet deel aan masterclasses van Barbara Hannigan, Meribeth Dayme en Barbara Schlick.
Tickets voor de recitalavond kosten 13,50 euro in de voorverkoop via de website www.hetnieuwedijkhuis.nl en 15 euro aan de zaal op de avond zelf.
De deuren gaan 6 januari open om 19.30 uur. De voorstelling begint om 20 uur. Er is een pauze.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten