Ruim 90 procent van de kaarten voor de Zwarte Cross 2018 is al verkocht. Foto: PR
Ruim 90 procent van de kaarten voor de Zwarte Cross 2018 is al verkocht. Foto: PR

Zwarte Cross maakt eerste namen bekend

LICHTENVOORDE - De Feestfabriek heeft de eerste namen van bekend gemaakt voor de 22ste editie van de Zwarte Cross van 12 tot en met 15 juli op het evenemententerrein op De Schans in Lichtenvoorde. Naast De Dijk en Triggerfinger valt de naam van Boh Foi Toch op, net als die van Bas Nijhuis en Eddy van der Ley met het theaterprogramma 'Niet zeiken, voetballen!'.

De eerste namen van de Zwarte Cross 2018 zijn: De Dijk, Triggerfinger (BE), Gogol Bordello (VS), Millionaire (BE), Death Alley, Nieuwegrond, Mike Williams, The Band of Heathens (VS), Gummbah en Leonard Bedaux – Sexboerderij Het Gouden Kalf, The Goat Roper Rodeo Band (GB), Thijs Kemperink, Silvester Zwaneveld - Een kleine geschiedenis van bijna alles, Bas Nijhuis en Eddy van der Ley - Niet zeiken, voetballen!, Mr. & Mr. Burn (GB) – explosief fysiek straattheater, Douwe Dijkstra en de sneue vertoning, clownesk straattheater van Fraser Hooper (GB), Høken met de Heinoos, Boh Foi Toch, Reverse Cowgirls, Certain Animals, Hilltop Howlers, Bökkers, De Motorband, Pé Daalemmer & Rooie Rinus.

De Zwarte Cross zal na 7 december iedere drie weken een nieuwe lijst met geboekte bands en theateracts bekendmaken. Het complete programma zal wederom zo'n 250 acts en meer dan 1000 theaterartiesten tellen, verdeeld over de 32 podia. Behalve muziek en theater is er voor de bezoeker nog veel meer te beleven op de Zwarte Cross zoals: stuntshows, kermis, de finale van de Dutch Masters of Motocross, de ludieke cross, zonnebaden op het festivalstrand Playa Gasolina, aanschuiven voor een sterrenmaal in restaurant Le Carburateur of zelf optreden op de bühne van het Open Podium.

Nog kaarten beschikbaar
De kaartverkoop voor de aankomende editie van de Zwarte Cross beleefde net als vorig jaar een vliegende start. Binnen 24 uur was bijna 90% van alle beschikbare kaarten verkocht. Inmiddels zijn er alleen nog vrijdagkaarten verkrijgbaar, ongeveer 17.000 stuks. De Feestfabriek Alles Komt Goed BV, de organisatie van de Zwarte Cross, verwacht de laatste kaarten rond maart of april te verkopen en daarmee voor de eerste keer van tevoren volledig uit te verkopen. Het gerucht dat de Zwarte Cross 2018 nu al volledig uitverkocht is, is dus niet waar. Er zijn voorlopig nog genoeg kaarten.

'Welkom Thuus'
'Leven Vóór De Dood!' is het motto van de 22e Zwarte Cross. Daarmee pleiten festivaldirectrice Tante Rikie en al haar medewerkers voor een positieve mindset in het hiernumaals. "Vroeger was het helemaal niet beter en wat morgen komt dat zien we dan wel weer. Het is nú te doen," zo stelt Tante Rikie. Het thema 'Welkom Thuus' versterkt de strijdkreet 'Leven Vóór De Dood!' nog eens extra. Het thema is geïnspireerd op de veelgehoorde opmerking van bezoekers dat een weekend Zwarte Cross vieren voelt als thuiskomen.

reageer als eerste
Meer berichten