Raadhuisstraat in de toekomst?  Foto: artist's  impression
Raadhuisstraat in de toekomst? Foto: artist's impression

Raadhuisstraat krijgt facelift

DOETINCHEM - De Raadhuisstraat, een van de grotere invalswegen van Doetinchem, krijgt een facelift. Het college van B&W heeft besloten in principe mee te werken aan een omgevingsvergunning voor het bouwen van 41 appartementen op de hoek Raadhuisstraat/Houtkampstraat door Ten Brinke Vastgoedontwikkeling. Hiervoor moet afgeweken worden van het bestemmingsplan.

Door Bert Vinkenborg

De hoek was al jaren een lege en treurige plek met grote billboards waarop geworven werd voor een plan om daar appartementen te bouwen. De economische crisis stak echter een spaak in het wiel en de appartementen kwamen er niet. Nu de economie weer in de lift zit is er blijkbaar weer animo van de kant van potentiële kopers en kan het project starten.
Aan de Raadhuisstraat staat nog een pand dat dringend wacht op een nieuwe koper of huurder, namelijk het voormalige ING-gebouw. Na de verhuizing van de bank bleef het pand leeg en dreigde te verloederen. De gemeente heeft nu besloten dit pand aan te kopen en te bestemmen als huisvesting voor de Stadskamer die nu nog aan de Dr.Huber Noodtstraat is gevestigd. De Stadskamer geeft kwetsbare mensen de gelegenheid mee te doen in de samenleving door een zinvolle bezigheid en het verwerven en onderhouden van sociale contacten. Binnen de Stadskamer is ook het Repair Café gehuisvest.
Tegenover de toekomstige appartementen wordt op dit moment hard gewerkt aan de huisvesting van een Cleantech Center in de voormalige bibliotheek. Na jaren van leegstand krijgt dit bijzondere gebouw een nieuwe bestemming. Het iconische gebouw werd in 1976 ontworpen door de bekende architect Wim Davidse en is aanzichtbepalend voor de stad. Cleantech houdt zich bezig met innovatieve technologie in een circulaire wereld. Het gebouw gaat onderdak bieden aan startup bedrijven die daar kunnen werken en kennis met elkaar delen. Volgens Cleantech heeft dit gebouw de uitstraling die bij hun bedrijf past.
Deze drie projecten zorgen samen voor een facelift van de Raadhuisstraat en dus voor het aanzicht van de stad.

reageer als eerste
Meer berichten