Het A18 Bedrijvenpark als alternatief voor een zonnepark? Foto: PR
Het A18 Bedrijvenpark als alternatief voor een zonnepark? Foto: PR

Zonnepark in Wehl voorlopig in de wacht gezet

DOETINCHEM - Het verzoek van het Duitse bedrijf Kronos Solar Projects GmbH om een zonnepark aan de Bokkenstraat/Bahrseweg in Wehl te ontwikkelen op 16 hectare landbouwgrond is door het college van B&W vooralsnog in de wacht gezet. De argumentatie luidt dat voor duurzame energieopwekkingsprojecten eerst een beleidskader voor grootschalige energieopwekking in de gemeente afgewacht dient te worden.

Door Bert Vinkenborg

Het is niet ondenkbaar dat het belang dat de gemeente samen met de partnergemeenten Montferland, Oude IJsselstreek en Bronckhorst in het A18 Bedrijvenpark heeft een rol speelt bij deze beslissing. Op het bedrijventerrein liggen immers nog zo'n 30 hectare braak. Het zou voor Doetinchem en de partners een enorme meevaller zijn als daarop een zonnepark gevestigd zou kunnen worden.
Desgevraagd laat wethouder Frans Langeveld weten dat dit geen rol heeft gespeeld in het besluit. Langeveld: „Wij hebben afgesproken het gestructureerd te doen en de buurt de gelegenheid te geven daarin mee te spreken. Wij vinden het een prima initiatief waar we positief tegenover staan, maar hebben nog wat tijd gevraagd. Met Kronos hebben wij hierover gesproken. Eerst moet het draagvlak op orde zijn. Overigens is het zo dat het A18 Bedrijvenpark en Kronos elkaar niet in de weg hoeven te zitten."

reageer als eerste
Meer berichten