Enkele exposanten van Lokaal 3.1. Foto: PR
Enkele exposanten van Lokaal 3.1. Foto: PR

Schildergroep Lokaal 3.1 exposeert in Brewinc Galerie

DOETINCHEM - In de galerie van 't Brewinc in Doetinchem gaat oud en nieuw dit jaar kleurrijk in elkaar over. Schildergroep Lokaal 3.1 exposeert er met zestien deelnemers van 6 december tot en met 24 januari.

De tentoonstelling waarvoor alle deelnemers recent werk selecteerden is heel divers. Groot van formaat en abstract, klein en lyrisch, geïnspireerd op reizen of vanuit intuïtie en gevoel. Wat de schilders verbindt zijn de doeken, de verf en het plezier en de uitdaging dat schilderen met elkaar geeft.

In lokaal 3.1 van Cultureel centrum de Gruitpoort in Doetinchem komt de groep wekelijks bijeen en schildert daar onder inspirerende aanvoering van docent Jos Klaver. Twee deelnemers namen het initiatief om voor de groep een expositie te organiseren. 't Brewinc maakte het mogelijk. Op de 1e verdieping in het voormalige schoolgebouw tegenover de Walmolen is vanaf 6 december het resultaat te zien en in bepaalde gevallen ook te koop. Bij de werken hangt informatie over de maker en het werk.

Elke individuele schilder presenteert een serie van gemiddeld 4 schilderijen, meestal in acrylverf, soms in mixed media. Wat de expositie ook wil laten zien is dat de circa 64 werken met elkaar tevens een groot groepswerk vormen.
Publiek is van harte welkom om te komen kijken en wordt uitgenodigd een reactie te schrijven (of te tekenen) op daarvoor bestemd papier dat te vinden is bij het informatiepunt van de expositie. Lokaal 3.1 in Brewinc Galerie (boven de bibliotheek), 't Brewinc, IJsselkade 13, Doetinchem

De expositie is te bezoeken van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur; de toegang is gratis.

reageer als eerste
Meer berichten