Lucy Legeland, met Dries Bijlsma (l) en Reinder van Raalte. Foto: Heide Arts
Lucy Legeland, met Dries Bijlsma (l) en Reinder van Raalte. Foto: Heide Arts

Albumpresentatie en concert door zangeres Lucy Legeland

Lucy's ode aan de nacht in Het Nieuwe Dijkhuis

DOETINCHEM - Zangeres Lucy Legeland presenteert op zaterdag 25 november haar nieuwste album NOCTA, Nachttaferelen in Het Nieuwe Dijkhuis aan de Burg. Van Nispenstraat in Doetinchem. Het belooft een bijzonder optreden te worden, samen met topmuzikanten Dries Bijlsma en Reinder van Raalte.

Legeland is een echte Achterhoekse en bekend van de Firma Weijland, waarmee ze samen met haar partner Jack Weijkamp de podia in heel het land, de regio en daarbuiten beklimt. Het album NOCTA, Nachttaferelen is Legelands ode aan de nacht. "Die nacht die ons allemaal elke dag weer omringt.. Daar waar de baby's geboren worden, de nachtzuster waakt en de beren dansen. Die schone nacht waar het lijf bemint, sterft en slaapt. En ook het zingen op de fiets door de lege straten galmt", schetst de Achterhoekse zangeres.

In elf filmische liederen rijgen de muzikanten en zangeres de nachtelijke personages aaneen. Legeland: "Hierbij schuren en schurken we graag dicht tegen de huid. Dries Bijlsma maakt - als waarlijke bouwmeester - van ieder lied een nieuw luisteravontuur. En Reinder van Raalte speelt sowieso die sterren uit de hemel."
Legeland haalt in verschillende talen en muziekstijlen zwierige en intense kunsten uit met haar stem. "Ja! We zijn er trots op. En verheugen ons zeer op de komende concerten om de nieuwe wind van NOCTA, Nachttaferelen te laten klinken. Dit ter huivering en de vermaeck, voor kippenvel, de traan en de glimlach. We komen hiertoe heel graag de NOCTA liederen spelen in de sfeervolle ambiance van het Nieuwe Dijkhuis."

Caspar Falke van Silvox Records uit Bontebrug heeft het album met zijn ervaren en frivole fijnzinnigheid opgenomen, gemixt en uitgebracht. Dinie Wikkerink uit Bredevoort is de fotograaf van de bijzondere cd-hoes met een prachtig kijkboekje. Natasja Bakker van Fanfare Ontwerp tekent voor de grafische vormgeving.

Tickets voor het bijzondere optreden van Lucy Legeland op zaterdag 25 november kosten in de voorverkoop 16 euro via www.hetnieuwedijkhuis.nl. Aan de deur kosten de toegangskaartjes 18 euro. Meer informatie op www.hetnieuwedijkhuis.nl.

Meer berichten