Sprinkhanen en Zeddam-Sint Joris moeten inhalen

Frank Burgers: 'Sprinkhanen is een echte dorpsclub.' Foto: Susan Wiendels
Frank Burgers: 'Sprinkhanen is een echte dorpsclub.' Foto: Susan Wiendels (Foto: Susan Wiendels)

Sprinkhanen en Zeddam-Sint Joris moeten inhalen

Door John van der Kamp

REGIO - De KNVB heeft voor dit weekend een inhaalweekend vastgesteld. Naast een paar inhaalwedstrijden kunnen de meeste clubs genieten van een vrij weekend, behoudens de clubs die nog voor de beker uitkomen.

In de vierde klasse D staan twee inhaalwedstrijden op het programma. Nummer twee van de ranglijst Sprinkhanen speelt in Giesbeek tegen GSV`38. De Hanen wonnen afgelopen zondag in eigen huis sv Kilder, met 2-1. Een zege die moeizaam tot stand kwam, oordeelt Sprinkhanen-trainer Frank Burgers. "Het was een strijd-wedstrijd", zoalsBurgers het noemt. "Een wedstrijd met veel persoonlijke duels, niet ons idee om zo te voetballen. Gelukkig kwamen wij wel op voorsprong na een corner, die Sjoerd Duis binnen kopte. Door slecht verdedigen van ons, viel voor rust de gelijkmaker." Sprinkhanen had het ook in de tweede helft niet gemakkelijk tegen Kilder, die het veld klein hield. Toch scoorde de thuisclub tien minuten voor het eindsignaal de winnende treffer. "Bas Beursken stond aan de basis, die Rob Gieling liet scoren", vult Frank Burgers aan, die A-junior Ties Gieling een goede wedstrijd zag spelen. "Zondag verwacht ik een aardig potje, want GSV heeft een goede ploeg" weet de trainer van Sprinkhanen, dat momenteel alleen tegen koploper MvR de punten liet liggen. "Ik heb een leuke en fijne groep om mee te werken, met enkele jonge spelers. Onze doelstelling is minimaal top-5. Gezien de tegenstanders die we nu gehad hebben, moet dit haalbaar zijn." De wedstrijd in Giesbeek op Sportpark De Does begint om 14.00 uur.

Zeddam-Sint Joris moet zondag naar Tolkamer voor de inhaalwedstrijd tegen sc Rijnland. Na de winst op VVG'25 heeft het team van trainer Rudie Tempels drie nederlagen op rij moeten slikken. "Afgelopen zondag tegen Loil eindelijk een goed begin van de wedstrijd, want tegen Terborg en Sprinkhanen stonden we met rust al ver achter", kijkt Tempels terug. "Via een penalty kwamen we wel op achterstand, maar net voor rust scoorden we de verdiende gelijkmaker." Toch liep het voor Zeddam-Sint Joris net even anders, ondanks een licht overwicht in de tweede helft. "Onze aanvaller Luuk Hartman scoorde de 2-1, maar door een blessure van Niels Blecking viel de organisatie weg en scoorde Loil de 2-2. We misten zelf de kans om de 3-2 te scoren en in de tegenstoot krijgen we kous op de kop en werd het in blessuretijd zelfs 4-2 voor Loil", aldus de teleurgestelde Tempels. "Zondag wacht ons een cruciale wedstrijd, en de jongens beseffen zelf wel dat we nu drie punten moeten pakken. Onze doelstelling is handhaving, als we winnen nemen we afstand van de onderste drie plaatsen." De Zeddam-Sint Joris trainer verwacht dat zijn centrale middenvelder Niels Blecking gewoon van de partij zal zijn. De aanvang van de wedstrijd is om 14.00 uur.

Meer berichten