Stedenband in beeld

DOETINCHEM - Op donderdagavond 16 november wordt in de Gruitpoort een film uit Nicaragua vertoond. De titel van deze film is La Yuma en de regisseuse is Florence Jaugey.

Yuma is een jonge meid die samen met haar moeder, stiefvader, zusje en twee broertjes in een arme wijk in de hoofdstad Managua woont. Haar passie is boksen, een heel populaire sport in Nicaragua, maar vrouwen beoefenen het weinig. Voor Yuma is het een manier om uit haar dagelijkse leven te ontsnappen.
Tegen deze achtergrond worden thema's aangestipt als inter-relationeel geweld, het naast elkaar leven van de verschillende sociale klassen en de weinige mogelijkheden die er zijn voor jongeren, terwijl de overgrote meerderheid van de Nicaraguaanse bevolking jonger dan 25 jaar is.
In de film wordt Spaans gesproken. De ondertiteling is in het Engels.
Deze Nicaraguaanse filmavond wordt in samenwerking met de stedenband Doetinchem - La Libertad (DOS) georganiseerd. Onlangs, in september, hebben drie vrijwilligers van DOS een werkbezoek gebracht aan de zusterstad La Libertad in Nicaragua, een plattelandsstadje in een heuvelrijk, groen gebied. Voorafgaand aan de film wordt er kort verslag gedaan van de bezochte projecten, de gevoerde overleggen en de opgedane ervaringen tijdens het bezoek.
Na afloop van de film kunt u genieten van overheerlijke Nicaraguaanse hapjes en drankjes. Verzorgd door Samen Doetinchem en DOS.
Aanvang 20.00 uur, entree 8,50 euro.

Meer berichten