Dina (l) en Monika, met een van de bieb gekregen magic snoepgebitje, showen hun kunstwerken. Foto: Josée Gruwel
Dina (l) en Monika, met een van de bieb gekregen magic snoepgebitje, showen hun kunstwerken. Foto: Josée Gruwel

Meer kinderworkshops in bieb


DOETINCHEM – In het kader van de Kinderboekenweek hield Bibliotheek West-Achterhoek vorige week donderdag (tijdens de stakingsdag van de leraren) en zaterdag een inloopatelier. Ruim veertig kinderen kwamen er. In het kader van het thema van de Kinderboekenweek 'Gruwelijk Eng!' vulden ze de Gruwelijk Enge Galerij in de bieb met een griezelig kunstwerk.

Door Josée Gruwel

Dina en Monika konden er geen genoeg van krijgen. Met hun ouders Ann en Jan Maarten waren de jonge kunstenaars zaterdag in de bieb, genoten van het schilderen van griezels en zetten uiteindelijk de laatste penseelstreken. Dina creëerde een vleermuis met veel poten, een enge levende pompoen en een vaas met een horrorplant. Op Monika's schilderij was onder andere een bloedend spook, een witte mummie en een behoorlijk raadselachtig huis te zien.
De twee zusjes hadden thuis geoefend, om in de bieb meteen goed van start te kunnen gaan. "Het is zo leuk, omdat we spannende dingen konden verzinnen," vertelden ze. En ja, een volgende keer komen ze graag weer terug bij zo'n activiteit. Wel trokken ze een heel duidelijke conclusie na geluisterd te hebben naar het voorleesverhaal Abracadabra van Ingrid & Dieter Schubert en na het maken van hun kunstwerk: "Je moet nu even niet in het bos gaan lopen. Want als je een geluid hoort, denk je dat het een spook is, terwijl het gewoon een konijn is."
Hun schilderijen werden te drogen gelegd en later toegevoegd aan de Gruwelijk Enge Galerij die nog tot 28 oktober te bezichtigen is.

Herfstworkshops
Bibliotheekmedewerker Jessica Roerdink was enthousiast over de resultaten. "Ieder kind gaf een eigen interpretatie. Hoe kleurrijk is de galerij geworden! Vanaf nu gaan we meer workshops voor kinderen aanbieden. Zo is er in de herfstvakantie op dinsdag 17 oktober van 14.00 tot 15.00 uur voor kinderen vanaf 4 jaar een workshop 'Creatief met herfstmaterialen'. Voor achtjarigen en ouder gaan we op donderdag 19 oktober Herfst-Elfjes schrijven. Elfjes zijn een soort gedichtjes die bestaan uit elf woorden."
Opgave workshops via www.biebnieuws.nl of via 0314-333445. Meedoen is gratis.

reageer als eerste
Meer berichten