DZC-trainer Steven Verheijen achter zijn laptop, bekijkt de videoanalyse van de laatste wedstrijd. Foto: John van der Kamp
DZC-trainer Steven Verheijen achter zijn laptop, bekijkt de videoanalyse van de laatste wedstrijd. Foto: John van der Kamp

Bij DZC`68 zit hem in de details 'Tijd, Tempo, Richting'

Het wordt tijd voor een overwinning op Sportpark Zuid

Door John van der Kamp

DOETINCHEM – Geen goede competitie start van DZC `68, ondanks de goede resultaten in de voorbereiding. Na twee wedstrijden staat het team van hoofdtrainer Steven Verheijen met lege handen en wist nog geen enkel doelpunt te scoren. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen Go Ahead uit Kampen. Ondanks de twee nederlagen ziet Steven Verheijen deze wedstrijd met vertrouwen tegemoet, want kansen creëren doet de Doetinchemse zaterdag eersteklasser wel. Alleen in de afwerking schort het nog.

"Het resultaat is inderdaad niet goed, twee gespeeld, nul punten. Als ik terugblik op de eerste wedstrijd, was het spannend voor de jongens die nog niet op dit niveau hadden gespeeld, we waren gelijkwaardig en in de tweede helft de betere ploeg. We hadden een beter resultaat verdiend", vindt DZC`68-trainer Verheijen. "KSH, de tegenstander van afgelopen zaterdag, vond ik wel beter voetballen dan Nunspeet, maar het zit hem in de details 'Tijd, Tempo, Richting'. De eerste klasse vraagt dat het allemaal wat sneller moet, net wat minder tijd en net wat beter zijn in je passing. We moeten dit laten zien en dat kunnen we, en vervolgens moeten we leren te scoren", aldus de DZC`68-trainer, die middels een videoanalyse van de wedstrijd tegen KSH laat zien dat er afgelopen zaterdag legio kansen waren om hieruit te scoren. "Als je ziet hoeveel kansen er niet ingaan, een bal op de paal die je al telt, dan zit het geluk ook net niet mee, maar dat hoort ook bij de eerste klasse."

'De eerste klasse vraagt dat het allemaal wat sneller moet'

Verheijen is naast zijn hoofdtrainerschap bij zaterdagclub DZC`68 ook gymdocent bij het AOC in Doetinchem, loopt stage bij het team van De Graafschap O19 en volgt de cursus UEFA-A bij de KNVB. Vrijdag analyseert Verheijen samen met zeven andere trainers, waaronder Dirk Kuyt, de wedstrijd Dordrecht – Eindhoven. Bij DZC`68 werkt de hoofdtrainer nauw samen met Ralf Timmer, de trainer van DZC`68 2 en tevens hoofd jeugdopleidingen. "Vorig jaar hebben Ralf en ik ons bezig gehouden met een kwaliteitsplan van de KNVB. Ieder dinsdagavond voor de training hebben we een overleg samen met Gert-Jan Spit, manager prestatiesport, over de lopende zaken rondom de jeugdopleiding en de teams 1 en 2 om zo de afstemming binnen de club up-to-date te houden."

'Het verschil zaterdag zal hem zitten in de accenten'

De selectie van DZC`68 is voor de start van dit seizoen aangevuld met enkele nieuwe spelers. "Wij hebben een aantal nieuwe spelers erbij gekregen en dat geeft sowieso wel wat reuring in het elftal en dat is prettig. Sinds kort hebben we ook een Arubaans internationaal in ons midden, Kylliam Toro, hij woont nu in Doetinchem", glundert Steven Verheijen, die aanvult dat er een samenwerking met de Arubaanse Voetbalbond op stapel staat.

"We missen wel wat jongens. Jelle Massop zijn we heel lang kwijt, naast Rene de Waard heeft ook Mike Thus zijn pols gebroken", vult Verheijen aan die verwacht dat Jody Keuben spoedig weer aansluit. "De groep is breed, van goede kwaliteit en het gaat om keuzes. Qua sterkte kunnen we de gehele groep inbrengen, dat zit wel goed."

Zaterdag om 14.00 uur wordt op Sportpark Zuid het nieuwe kunstgrasveld officieel geopend, voorafgaande van de wedstrijd tegen Go Ahead Kampen. De tegenstander van DZC`68 is ook nog puntloos en zal er ook alles aan gaan doen om van die hatelijke nul af te komen. "Het verschil zaterdag zal hem zitten in de accenten. Wat doet Go Ahead en wat zetten wij daartegenover, maar ik heb het volste vertrouwen dat we een goed resultaat neer kunnen zetten met ons vaste spelpatroon", sluit Steven Verheijen af.
Scheidsrechter bij deze wedstrijd is Raymond Meilink uit Enter. Aftrap is zaterdag om 14.30 uur.

reageer als eerste
Meer berichten