Feest van ontmoeting in Gruitpoort

DOETINCHEM - Present Doetinchem en de Gruitpoort hielden op zaterdagmiddag 8 juli een feest van ontmoeting voor alle gekoppelde gezinnen van Meet & Connect.

Ongeveer 90 volwassenen en kinderen uit diverse culturen waren aanwezig in de Gruitpoort voor ontmoeting en gezelligheid op de Meet&Connect-dag. De koppels gingen samen aan de slag in creatieve workshops: theater, schilderen en verhalen schrijven. Voor de 40 kinderen waren er aparte workshops: knutselen en muziek maken. Na afloop presenteerde iedereen aan elkaar de resultaten. Mooi om te zien hoe de verbinding tussen de gezinnen werd uitgebeeld en hoe kinderen moeiteloos culturele verschillen overbruggen.
Wethouder Frans Langeveld sprak de genodigden nog kort toe: ‘een middag zoals deze helpt bij de inburgering van statushouder en de sociale cohesie binnen Doetinchem.’
Tot slot werd er genoten van heerlijke hapjes en gerechten uit allerlei culturen, die de deelnemers zelf hadden meegebracht. Ook de buddy’s van Welkom in Doetinchem waren uitgenodigd.

Quote van Syrische jongen (12jr): "Het was leuk, wij leren van elkaar." Quote van Nada: "Nederland is in mijn hart en een tweede land voor mij."

Present Doetinchem is begin dit jaar gestart met het project Meet & Connect. Binnen Meet & Connect worden Doetinchemse gezinnen gekoppeld aan gezinnen van statushouders om voor een langere periode een informele en vriendschappelijke relatie op te bouwen.

Wie het ook leuk vindt om mee te doen aan Meet&Connect, kan een kijkje op de site van Present. Daar is meer informatie te vinden over dit en andere projecten van Present.


www.presentdoetinchem.nl

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=staddoetinchem.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=699,700,701,703,704,725" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227718&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=staddoetinchem.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=699,700,701,703,704,725" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>