Corda Nueva. Foto: PR
Corda Nueva. Foto: PR

Harp- en vioolmuziek bij Driekoningenkapel

DOETINCHEM - Op vrijdagavond 21 juli speelt het dou Corda Nuova op harp en viool in de Driekoningenkapel in Doetinchem. Het concert begint om 20.00 uur, duurt ongeveer een uur en de toegang bedraagt 5,- euro.

Corda Nueva speelt muziek uit verschillende landen en culturen. Naast klassiek, klezmer en latin duiken ze ook de tango in. De specifieke stijl waarin zij spelen is de Argentijnse 'a la parrilla'. Dit betekent letterlijk op de barbecue. Bij deze stijl worden de tango's op geïmproviseerde wijze ten gehore gebracht; de arrangementen zijn van te voren niet bekend, maar worden ingegeven door het moment. Corda Nueva bestaat uit harpiste Judith Baakman en violist Radboud Post. Zij zijn beide woonachtig in Terborg en kennen elkaar vanaf de middelbare school, het Isala college. Nu brengen zij hun ervaringen in de muziek samen in dit nieuwe duo. De Driekoningenkapel is gevestigd in het centrum van Doetinchem, achter hotel de Graafschap.

Harpiste Judith Baakman is op haar negende jaar begonnen met harplessen bij Diana de Vries (harpiste Gelders Orkest). Diana de Vries heeft haar geschoold in het spelen van klassieke en Keltische muziek. Na tien jaar werd het tijd voor een muzikale verbreding en is ze overgestapt naar lessen bij Marjan de Haer. Tijdens deze lessen heeft Judith zich verdiept in het spelen van lichte muziek, zoals Zuid-Amerikaans, pop, blues en jazz. Daarnaast heeft ze tijdens deze lessen leren improviseren, arrangeren en componeren. Ze zet de harp ook therapeutisch in en heeft hiervoor het International Harp Therapy Program gevolgd. In de zomer van 2013 is Judith in Terborg haar eigen harpstudio begonnen, Harpstudio Harppiness. Hier geeft zij harplessen, workshops, huiskamerconcerten en belevingsconcerten voor baby's en peuters. Op dit moment volgt ze een master Kunsteducatie bij ArtEz in Zwolle.

Violist Radboud Post studeerde klassiek aan het Rotterdams Conservatorium bij Vaclav Novak en bij de beroemde violist Tibor Varga in Zwitserland. Na zijn klassieke studie studeerde hij Argentijnse tango aan Codarts Rotterdam bij Leo Vervelde, Gustavo Beytelmann en Micha Molthoff, waarin hij cum laude afstudeerde. Met het Rotterdam Piazolla Ensemble trad hij op in binnen- en buitenland. Met Quinteto Arrastre won hij de eerste prijs bij het Double Ocho Concour, waarvoor hij werd onderscheiden door Argentinië. Als solist treedt hij in binnen- en buitenland op met verschillende orkesten. Daarnaast heeft hij een duo met Wim Warman. Als docent is hij verbonden aan het conservatorium van Cluij (Roemenië). Recent is hij toegelaten tot de master opleiding aan het Rotterdams Conservatorium voor compositie in Argentijnse tango.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=staddoetinchem.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=699,700,701,703,704,725" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227718&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=staddoetinchem.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=699,700,701,703,704,725" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>