Teun van de Steeg. Foto: PR
Teun van de Steeg. Foto: PR

Pianoconcert van Beethoven bewerkt voor orgel

DOETINCHEM - Op dinsdagmiddag 25 juli van 12.15 tot 13.00 uur geeft organist Teun van de Steeg een lunchconcert in de Catharinakerk in Doetinchem. Het concert is gratis toegankelijk. Er wordt bij de uitgang gecollecteerd.

Teun van de Steeg (1956) werd geboren in een gezin waar muziek een voorname plaats innam. Zijn eerste harmoniumlessen ontving hij van zijn grootvader. Op 10-jarige leeftijd begon Teun met orgelspelen op zondag in de Gereformeerde kerk te Denekamp. Na het overlijden van grootvader ging hij naar de muziekschool te Oldenzaal, alwaar hij piano- en orgelles kreeg van directeur Theo Wolters. Twee optredens waren er voor de radio tijdens uitzendingen over muziekscholen in Nederland.

Vanaf zijn zestiende volgde Van de Steeg bij zijn studie als hoofdvak orgel aan het conservatorium te Enschede en kreeg hij les van Willem Mesdag. Daarna volgde hij de studie voor 'uitvoerend musicus' bij Bert Matter aan het conservatorium te Arnhem. Na afronding van deze studie was Teun deelnemer aan de Noord Duitse Orgel Academie onder leiding van organist en musicoloog Harold Vogel.

Soloconcerten volgden in Nederland (ook radio), Spanje en Tsjechië. In 1997 rondde hij de studie filosofie af aan de universiteit van Utrecht, waarbij het doctoraal volledig werd besteed aan de muziekfilosofie. Hij schreef twee boeken: Schaduwen van God (2012) en Uitgerekend muziek (2012).

Sinds 2008 is Teun werkzaam als cantor/organist in twee kerkelijke gemeenten, Doorwerth en Doetinchem. Uit hoofde van zijn functie als kerkmusicus componeert hij voor kerk muzikale doeleinden. Voor het lunchconcert van 25 juli heeft Teun van Beethovens pianoconcert no. 1 de pianopartij en de orkestpartijen zo bewerkt dat alles op het kerkorgel kan worden gespeeld.

1 reactie
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=staddoetinchem.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=699,700,701,703,704,725" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227718&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=staddoetinchem.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=699,700,701,703,704,725" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>