Duurzaamheidslening voor non-profitorganisaties

DOETINCHEM - Het college van B&W vraagt de gemeenteraad om het ook voor non-profitorganisaties makkelijker te maken om energiebesparende en -opwekkende maatregelen te treffen.

Doetinchem wil in 2030 energieneutraal zijn. Hiervoor is het noodzakelijk dat er steeds meer wordt ingezet op energiebesparing en duurzame energieopwekking. Een duurzaamheidslening voor non-profitorganisaties is één van de middelen om het doel te bereiken.

Op weg naar energieneutraal Doetinchem
Het verduurzamen van bestaande bebouwing is een mogelijkheid om flink bij te dragen aan de ambitie 'energieneutraal'. De duurzaamheidslening voor energiebesparende maatregelen aan particuliere woningen van vorig jaar zomer, bleek een groot succes. Ook bij non-profitorganisaties blijkt er behoefte te zijn aan een lening tegen lage rente om de accommodatie te verduurzamen. Deze organisaties hebben meestal niet voldoende financiële ruimte om te verduurzamen, maar willen wel graag besparen op energieverbruik. Een duurzaamheidslening biedt dan mogelijkheden.

Looptijd, bedrag en beschikbaarheid
De looptijd van de duurzaamheidslening is 15 jaar voor een bedrag tussen de 5.000,- en 50.000,- euro. Als de raad instemt met de duurzaamheidslening voor non-profitorganisaties, dan is deze vanaf het najaar 2017 beschikbaar.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=staddoetinchem.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=699,700,701,703,704,725" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227718&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=staddoetinchem.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=699,700,701,703,704,725" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>