Vier prachtige films in de buitenlucht

DOETINCHEM - Voor de vijftiende keer wordt het 'Buitenfilmfestival' van filmhuis de Gruitpoort gehouden. Op 17, 18 en 19 augustus draaien vier prachtige films om het derde lustrum te vieren.

Wat is gezelliger dan op een zwoele zomeravond onder genot van een hapje en drankje de beste films te bekijken onder de sterrenhemel? Het Buitenfilmfestival van filmhuis de Gruitpoort is al jaren een begrip en viert haar 15-jarige jubileum deze zomer met vier prachtige films op 17, 18 en 19 augustus. Met deze jubileumeditie naast een prachtige nieuwe locatie het IJsselkadestrand, ook een heuse nachtfilm bij de Topsporthal. Een tuinstoel, een glas rosé en de sterrenhemel, een film buiten kijken is een bijzondere ervaring.

Het Buitenfilmfestival trapt donderdag 17 augustus bij de IJsselkade/Friul af met de hilarische Italiaanse komedie 'Perfetti sconosciutti'. Wie durft alle binnenkomende telefoontjes en berichtjes te delen? Drie bevriende stellen gaan de uitdaging aan. De Italiaanse sterrencast maakte het vermakelijke psychologische experiment tot een grote bioscoophit.

Het grote scherm staat 18 augustus net als voorgaande jaren op het grasveld voor Villa Ruimzicht met de Nederlandse muziekfilm 'Waterboys'. Een grappige en ontroerende vader-zoon roadmovie, vader die maar niet volwassen wil worden en zoon die het leven best wat minder serieus mag nemen. Mooie hoofdrollen van Leopold Witte en aanstormend talent Tim Linde.

Bij de SAZA Topsporthal zijn dit jaar op 19 augustus twee films te zien. De avond start met de droogkomische Zweedse film 'Een man die Ove heet'. Een portret van Ove, een 59-jarige neuroot die rondrijdt in een Saab en bekend staat als de mopperkont van de buurt. Aansluitend, voor de echte liefhebbers, het uiterst spannende en aangrijpende 'Eye in the sky'. Kolonel Catherine Powell staat aan het hoofd van een geheime drone missie om een groep terroristen gevangen te nemen in Nairobi, Kenia. Een kijkje in de keuken van moderne oorlogsvoering. Op deze locatie kan men de films ook vanuit de cabrio bekijken!
De voorstellingen beginnen om 21.30 uur, de tweede film bij de topsporthal start rond middernacht. Op 17 en 18 augustus is er halverwege de film een pauze, op 19 augustus is een pauze gepland tussen de twee films. Bezoekers wordt geadviseerd om zelf een stoel en eventueel een warm dekentje mee te nemen. Hapjes en drankjes zijn alle dagen verkrijgbaar bij de bar.

Dankzij de bijdrage van de partners is de toegang ook dit jaar gratis. Hotel Villa Ruimzicht, SAZA Topsporthal, IJsselkade, Friûl Lido, Gemeente Doetinchem, Cohen Machineverhuur, Cultuurkwartier Doetinchem, Cultuurzomer Achterhoek, Fokko Meijer, Sité, Wooddesign maken het 'Buitenfilmfestival' mede mogelijk. Bij slecht weer worden de films binnen getoond.


www.gruitpoort.nl

4 reacties
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=staddoetinchem.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=699,700,701,703,704,725" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227718&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=staddoetinchem.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=699,700,701,703,704,725" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>