Lekker spelen tussen de waterstralen. Foto: PR
Lekker spelen tussen de waterstralen. Foto: PR

Play Fontain opnieuw in binnenstad Doetinchem

DOETINCHEM - De Play Fountain wordt wederom het bruisende hart in Doetinchem van de komende zomer. De Play Fountain is een mobiele waterspeelattractie van 100 m2 met meer dan duizend waterstralen.

In de periode van 19 juli tot en met 20 augustus wordt de Play Fountain opnieuw opgesteld tussen de terrassen op het Simonsplein in de binnenstad van Doetinchem.
De Play Fountain is een podiumvloer van ongeveer 25 centimeter hoogte voorzien van duizenden waterstralen. Boxen van één vierkante meter vormen tezamen het podium. Elke box is uitgerust met 16 individueel aanstuurbare spuitmonden, de zogenaamde jets. Doordat deze jets te programmeren zijn is een veelvoud van waterspelen te realiseren. Een waterlabyrint, touwtje springen met water en achtervolgingen door een waterbeest, zijn enkelen voorbeelden van de talloze mogelijkheden.
De Play Fountain is een mobiele attractie geschikt voor alle leeftijden. Het doel is om kinderen te laten bewegen in de buitenlucht in een veilige omgeving zonder dat toezicht nodig is. Het podium wordt gevormd uit losse modules, waaruit op verschillende momenten op verschillende plekken water omhoog spuit. Soms hoog, soms laag, soms in figuurtjes en soms volgens een op het oog volstrekt willekeurig patroon. Verdere uitleg is niet nodig, dat snapt iedereen: je gaat over het podium lopen of rennen, officieel met de bedoeling om droog te blijven, maar het is uiteraard pas echt leuk als je wordt geraakt door de waterstralen.
Elk spel en iedere show zal bij de start aangekondigd worden door een herkenbare muziektune en beschikt over bijpassende lichteffecten. Muziek en mooie verlichting in de avond zullen de beleving versterken en is fascinerend om naar te kijken, maar met name om zelf te beleven.
De Play Fountain is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur en is vrij toegankelijk.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=staddoetinchem.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=699,700,701,703,704,725" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227718&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=staddoetinchem.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=699,700,701,703,704,725" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>