Provincie Gelderland verbetert grensoverschrijdend openbaar vervoer

REGIO - Provincie Gelderland wil het grensoverschrijdend openbaar vervoer verbeteren. Dit draagt bij aan meer mogelijkheden voor werk in het grensgebied, studeren over de grens en recreatie. Gedeputeerde Staten hebben een overzicht gemaakt van mogelijkheden en gestarte initiatieven. Ook is onderzocht welke verbindingen niet haalbaar zijn.

De busverbinding Emmerich-Kleve-Nijmegen (onderdeel van het Coalitieakkoord) wordt vanaf 2018 versneld en gaat vaker rijden (twee keer per uur grootste deel van de dag). Hiertoe wordt de route aangepast De bus gaat ook in Nederland op het hele traject op de hoofdweg te rijden. De bus rijdt door naar station Nijmegen Heyendaal. Hierdoor verbetert de bereikbaarheid van de campus. De hogere frequentie wordt deels betaald door het laten vervallen van de scholierenlijn Nijmegen-Kranenburg. De frequentie wordt over het grootste deel van de dag twee keer per uur in plaats van een keer per uur.

Bus Aalten-Bocholt
Tussen Aalten en Bochelt gaat in het najaar bij wijze van proef de Duitse vervoerder rijden. Deze proef wordt mede betaald uit Europees geld. Met behulp van deze busverbinding verbetert de aansluiting op bestaande stations aan beide zijden van de grens. In de proef wordt ook gekeken hoe de gebruikelijke hobbels van de tarieven geslecht kunnen worden.

Overstap 's-Heerenberg
Het was een wens om op de lijn Doetinchem-Emmerich door te rijden met één type bus. Dit bleek niet haalbaar vanwege technische kosten en verschillende systemen. De overstap op de Duitse bus blijft dus.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=staddoetinchem.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=699,700,701,703,704,725" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227718&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=staddoetinchem.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=699,700,701,703,704,725" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>