'Doetinchem. Buiten het Ei'

Fotograaf Hans Hendriks.
Fotograaf Hans Hendriks.

DOETINCHEM - Wie meer weet, kijkt beter en ziet meer… Welk verleden wordt er in ons landschap weerspiegeld? De Winterswijkse fotograaf Hans Hendriks maakt met zijn panoramische landschapsfoto's het 'onweetbare' zichtbaar. Wat je ziet krijgt betekenis.

De tentoonstelling 'Doetinchem. Buiten Het Ei' is een samenwerkingsproject tussen Hans Hendriks, Stadsmuseum Doetinchem en de Historische Vereniging Deutekom, waarbij de geologische, archeologische en cultuur historische geschiedenis van het gehele buitengebied van Doetinchem werd ontsloten en voorzien van beelden. Hans Hendriks hoopt met zijn historiserende fotoproject het cultuurlandschap dichter bij te brengen en daarmee het historisch bewustzijn van de kijker te vergroten. Het project verbindt heden en verleden, landschap en historie, natuur en cultuur.
De fotopresentaties zullen plaatsvinden in het Stadsmuseum op: dinsdag 27 juni om 19.30 uur, dinsdag 25 juli om 19.30 uur, dinsdag 22 augustus om 19.30 uur en dinsdag 24 oktober om 19.30 uur. Kosten bedragen 10 euro. Naast de tentoonstelling in het Stadsmuseum zullen er diverse fotopresentaties plaatsvinden door Hans Hendriks en worden bezoekers in de mogelijkheid gesteld met de fotograaf op pad te gaan in een Oldtimer bus om zelf de gefotografeerde locaties te bekijken en beleven. De busritten zullen plaatsvinden op zondagen: op zondag 9 juli, 6 augustus en 8 oktober. Start is om 13.00 uur vanaf het museum. Deelnamekosten bedragen 20 euro. Aanmelden voor de presentatie en/of busrit dient te geschieden via info@stadsmuseumdoetinchem.nl onder vermelding van naam, activiteit, datum en telefoonnummer. De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 29 oktober.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=staddoetinchem.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=699,700,701,703,704,725" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227718&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=staddoetinchem.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=699,700,701,703,704,725" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>