Slingeland Ziekenhuis, entree.
Slingeland Ziekenhuis, entree.

Dag van de beroerte in Slingeland Ziekenhuis

DOETINCHEM - Voor de dertiende keer de Europese Dag van de Beroerte gehouden; Op dinsdag 9 mei wordt extra aandacht gevraagd voor een beroerte (CVA). Mensen die nog niet weten of zij een verhoogd risico hebben op hart- en vaatziekten, kunnen die dag in het auditorium van het Slingeland Ziekenhuis onder andere hun bloedsuikergehalte, BMI en bloeddruk laten meten.

De metingen vinden op afspraak plaats tussen 10.00 en 15.00 uur. Aanmelden is verplicht en kan tot vrijdag 5 mei via dagvanberoerte@slingeland.nl of via 06-51191253. Er is een maximum aantal plaatsen beschikbaar. Een consulente hart- en vaatzorg van de BV Hart en Vaatzorg Oude IJssel bespreekt de uitkomsten om na te gaan of er sprake is van een verhoogd risico.
Ook is er een informatiemarkt over leefstijl, zoals het belang van bewegen, gezonde voeding en stoppen met roken. De kans op het krijgen van een beroerte vermindert sterk als de leefstijl wordt aangepast.
Deze dag wordt georganiseerd door het Slingeland Ziekenhuis in samenwerking met Azora, Sensire, BV Hart en Vaatzorg Oude IJssel, Zozijn, Siza en VIT Hulp bij mantelzorg.

Een beroerte is en hersenbloeding of herseninfarct waar in Nederland meer dan honderd mensen per dag door getroffen worden. Het is een van de meest levensbedreigende aandoeningen met ongeveer 10.000 doden per jaar. Het is ook de voornaamste oorzaak voor invaliditeit in Nederland. Een beroerte kan ernstige gevolgen hebben waarmee het leven van de getroffene en het gezin van het ene op het andere moment drastisch verandert.


reageer als eerste
Meer berichten