Werk van landschapskunstenaar Nol Schrijvers, winnaar van de KWR-publieksprijs 2015. Foto: PR
Werk van landschapskunstenaar Nol Schrijvers, winnaar van de KWR-publieksprijs 2015. Foto: PR

Zeventiende kunstwandelroute in Hummelo

DOETINCHEM/HUMMELO - De kunstwandelroute Hummelo (24 maart tot en met 16 mei) wordt dit jaar alweer voor de zeventiende keer georganiseerd door het Web. Op het mooie landgoed Enghuizen hebben 33 kunstenaars, samen met de dichtersgroep De Omsmeders weer een bijzondere kunstroute uitgezet. Aan de route wordt ook meegewerkt door leerlingen van het Almende College, locatie Bluemers, in Silvolde. Deze manifestatie is uitgegroeid tot een regionale gebeurtenis.

Het landgoed is vrij toegankelijk van zonsopkomst tot zonsondergang. Het startpunt is bij Hotel Café Restaurant. De Gouden Karper en café FF naar Steef in Hummelo, waar ook de catalogus, met routekaartje en informatie en foto's van de kunstwerken op de route, voor 4 euro verkrijgbaar is.
De officiële opening wordt op donderdag 24 maart om 14.00 uur verricht door Anne Kremers, directeur van het museum 'Villa Mondriaan' in Winterswijk, in Hotel Café Restaurant De Gouden Karper aan de Dorpsstraat 9 in Hummelo. Het geheel wordt omlijst met muziek van het jazztrio Hot en Sweet en met aansluitend een rondleiding langs de objecten met uitleg door de deelnemende kunstenaars.
Verder zijn er extra activiteiten: Ook dit keer is er een klink-plek, waar elke zondagmiddag tussen Pasen tot en met zondag 15 mei dichters uit eigen werk voordragen en er is ook 'levende' muziek te horen.

Publieksprijs
Bij het kopen van de routebrochure krijgt men een kaartje om een eigen keuze voor de drie meest aansprekende kunstwerken langs de route aan te geven. Na inlevering van het kaartje, maakt men kans op een kunstbon van Het Web van 100 euro.
Fotowedstrijd. Ook dit jaar nodigen we alle wandelaars uit om foto's op te sturen naar KWR.hummelo@gmail.com (maximaal vijf foto's). Een jury nomineert tien foto's voor een prijs. De winnaar krijgt een kunstbon van het Web ter waarde van 50 euro. Inzenden vóór 17 mei.
De Kunstmarkt is op zondag 24 april, van 11.00 tot 17.00 uur op het pleintje in het centrum van Hummelo. De Kunstwandelroute wordt gefinancierd via bijdragen van een groot aantal sponsors.

Meer informatie over alle onderdelen en over de verkooppunten van de catalogus bij Ruud Kaper, tel. 0314-394804, e-mail: ruud@kaper.com, op www.hetwebdoetinchem.nl, www.kunstwandelroutehummelo,nl of het weblog http://enghuizerdialogen.blogspot.

De Galerie/kunstwinkel van Het Web, Kunstenaarsnetwerk op De Veentjes 35 in Doetinchem is geopend van vrijdag tot en met zondag van 13.30 tot 16.30 uur. Op koopzondagen al vanaf 12.00 uur. De toegang is gratis.

Meer berichten