Fred Baars, Joost Marissink (MvR), Marcel Eekelder en Joost Soeter (vlnr). Foto: Achterhoekfoto.nl/Henk den Brok
Fred Baars, Joost Marissink (MvR), Marcel Eekelder en Joost Soeter (vlnr). Foto: Achterhoekfoto.nl/Henk den Brok

Achterhoekse Voetbalnacht wordt blijvertje

DOETINCHEM – Afgelopen vrijdag vond de eerste Achterhoekse Voetbalnacht plaats in stadion De Vijverberg in Doetinchem. Een evenement voor alle voetballiefhebbers met prominenten die aan het woord kwamen en verkiezingen voor verschillende awards. Zo konden de vrijwilliger, de voorzitter, de vereniging en de scheidsrechter van de Achterhoek worden gekozen. De organisatie kan terug kijken op een zeer geslaagd evenement dat volgend jaar zeker een vervolg krijgt.

Door Hans Hissink

John van der Kamp maakt deel uit van de organisatie van het regionale evenement. Hij vertelt over het succes van de eerste editie. "Het is nieuw en moet dus nog landen binnen de Achterhoekse voetbalwereld. In eerste instantie ging de organisatie daarom uit van rond de 200 bezoekers. Hoe mooi is het dan wanneer deze verwachting ruimschoots overtroffen wordt. Er waren ruim 300 aanwezigen. We hadden nog meer respons verwacht vanwege de loting voor de knock-out fase van de Achterhoek Cup. De meeste bezoekers kwamen echter om de genomineerden voor de verschillende awards te steunen."

De avond werd gepresenteerd door Inge de Jager en Michiel Fukking. Zij gingen in gesprek met Iwan van Duren (geboren in Aalten en voetbaljournalist bij VI), Minke Booij (manager vrouwenvoetbal bij de KNVB) en Peter Hofstede (manager voetbalzaken bij De Graafschap). Allerlei onderwerpen kwamen aan de orde. Het EK vrouwenvoetbal in 2017 waarvan Doetinchem een speelstad is, maar ook de perikelen binnen de FIFA en de prestaties van De Graafschap. Na het vermakelijke tafelgesprek met genoemde prominenten vond de loting plaats voor het vervolg van de Achterhoek Cup voor zowel de C-junioren als de standaard categorie. Vervolgens werd de avond voortgezet met de bekendmaking van de winnaars van de verschillende awards.

Ruim 3400 keer werd er gestemd om de beste scheidsrechter, vereniging, vrijwilliger en voorzitter van het jaar 2015 te kiezen. De kanshebbers konden in eerste instantie genomineerd worden via de website van het evenement. Vervolgens kon er op hen gestemd worden. Als beste scheidsrechter kwam Joost Soeter (Zeddam) uit de bus. MvR uit 's-Heerenberg werd verkozen tot de beste vereniging, daar waar Marcel Eekelder (Longa '30) als beste voorzitter werd benoemd. Tenslotte werd bekend gemaakt wie de beste vrijwilliger van de Achterhoek was geworden. Van der Kamp hierover: "Het was muisstil toen Dennis Seesing van Seesing Personeel ging vertellen wie tot beste vrijwilliger verkozen zou worden. Op het moment dat de naam van Fred Baars (vv St. Joris) bekend werd gemaakt klonk er luid gejuich uit de zaal. Terecht natuurlijk. Want wat zou een vereniging zijn zonder vrijwilligers?"

De Achterhoekse Voetbalnacht is geen eenmalig evenement geweest. "Gezien het succes van deze eerste editie wordt er volgend jaar wederom een Voetbalnacht georganiseerd. Er zijn uiteraard wat verbeterpunten. Onder meer dat de nominatie voor de diverse awards voor de zomervakantie al gestart wordt. Op die manier hopen wij dat iedere Achterhoekse voetballiefhebber uit de regio betrokken raakt bij de verkiezingen en de Achterhoekse Voetbalnacht", vertelt een enthousiaste Van der Kamp die terug kan kijken op een zeer geslaagde eerste editie van de Achterhoekse Voetbalnacht. Het evenement werd gezellig afgesloten met een dj die voor de nodige muziek zorgde. De complete uitslag van de awards is terug te lezen op www.achterhoeksevoetbalnacht.nl.

Meer berichten